Skall man tillbringa en dryg månad i vildmarken så måste utrustningen fungera klanderfritt.  En av pusselbitarna för att få ut det mesta av äventyret är att hålla sig på benen. Dvs att inte få i sig  något olämpligt från det vatten som man omger sig av.

 

 

Införskaffade en vattenrenare, Katadyn Pocket med Microfilter. Spanade även  på den mindre varianten Katadyn Vario.  Den är en storsäljare i Sverige. Varför valde jag då Katadyn Pocket. Säkerhetstänket är något jag aldrig tummar på under mina resor. Jag ville ha det bästa reningssystemet som marknaden hade att erbjuda. En kvalitetsprodukt som är robust och som  alltid fungerar även under extrema förhållanden. Vikten ligger på 550 gram.

Då vi är ett Team på 4 personer så kommer det att gå åt en hel del vatten. Vi beräknar med 2-3 liter vatten/person/dag beroende på hur varmt det är och hur tuffa dagsturer vi kommer att göra.

En bra länk att kolla in är ”Varför behöver jag ett vattenfilter”

 

 

För att hålla ner packningens vikt så är det torrmat som gäller. Idag var det Medelhavspasta med kyckling på menyn från Blå Band. Tror inte att dom har Blå Band i Nya Zeeland men det får bli någon annan Expedition Meal som landet i Söder har att erbjuda.

Denna dag fixade jag lunchen i min Jetboil. Otroligt snabb och väger endast 345 gram. Lenita och Anders kommer att använda mitt stormkök Primus Eta Pack Lite

 

 

Jag kommer att berätta mer om den utrustning som skall med till NZ i kommande blogginlägg bla ryggan, sovsäck, liggunderlag, GPS, fiskeutrustningen mm

 

 

Lämna en kommentar