Nu börjar det närma sig avresa till Aruba. Den lilla underbart vackra ö skall besökas under några veckor. Aruba ligger i södra Karibien, 2 mil från Venezuelas kust. Ön är endast 3 mil lång och 1 mil bred. Sydvästra sidan på ön erbjuder mycket fina sportfiskemöjligheter.

 

På Aruba är det (nästan) alltid soligt och genomsnittstemperaturen är 28°. Ofta går det en skön havsbris över ön, som svalkar. Orkaner kommer så gott som aldrig till Aruba, då ön ligger utanför orkanbältet. Och eventuellt regn kommer knappast störa din semester, för det faller inte mer än 408 mm regn per år, och regnbyarna tenderar att vara mycket korta. Detta låter ju inte så dumt eller hur.

Naturen på Aruba är speciell och på intet sätt typisk för alla karibiska öar. På väst och sydkusten hittar man långsträckta, vita stränder, som med jämna mellanrum utses till världens vackraste. På nordostkusten, öns vindsida, är stränderna å andra sidan karga och klippiga. Inlandet kännetecknas av meterhöga kaktusar, låga buskar och klippblock.

 

Vi fann ett hotell vid namn Tamarjin. Ligger helt intill det turkosa vattnet. Som grädde på moset så valde vi oxå ett rum med utsikt mot havet :)

Då ön inte är speciellt lång så har jag mycket nära till bra flats att gå och fiska på. Men  jag kommer att börja mina dagar tillsammans med en inhemsk Guide vid namn Laurenz.  ”Laurenz of Aruba” Det låter något det. Kan ju inte bli annat än bra :)

 

 

Företaget heter Flyfishing Aruba, det finns oxå på Facebook  Flyfishing Aruba.

 

5 kommentarer till “Inventering av saltvattensflugorna…..”

 1. Jonas Oskarsson säger:

  Låter som att du kommer ha det kul!

 2. Jonas Oskarsson säger:

  Jag skulle själv vilja åka dit efter den beskrivningen du gjorde. :)

 3. Sarita säger:

  Jonas, Du/Ni kanske skall ta en avstickare till Aruba när Ni ändå åker jorden runt nästa år :) Det är bra fiske i Mexico oxå, där skall Ni ju befinna Er en stund :)

 4. Sarita säger:

  Som alltid Jonas :)

 5. Jonas Oskarsson säger:

  Ja vi får se, det kanske blir lite Aruba. ;)

Lämna en kommentar