Denna morgon var jag uppe tidigt för att söka lyckan på stranden utanför vårat hotell. Det gäller att passa på innan folk börjar att ta sina morgon promenader.

 

 

Har fått tips om vart fisken oftast befinner sig. det är David från England som tipsat mig. Det stämmer och jag känner av några hugg men lyckas inte att kroka dom. Under dagarna då vi badar ser vi ofta fiskar mycket nära land.

 

 

 

 

Har börjat prata med en snubbe som är nere på stranden varje morgon. Det är Milton som fiskar  barracuda och Needlefish. Han har ett intressant sätt att fiska. Milton använder sig av en ballong som för ut hans betesfisk på djupare vatten. Vi kommer överens om Milton skall visa mig det Arubanska fiskesättet under kommande morgon.

 

Morgondagen kommer och jag beger mig ner till stranden. Milton är redan på plats. Det är fortfarande mycket mörkt men vi startar med att skaffa betesfisk.

 

 

Milton gör klart sitt nät. Vi tar oss ut i vattnet och Milton svingar nätet några varv över sitt huvud. Det landar över ett bubblande område med små betesfiskar.

 

 

 

 

 

Milton fäster sedan en betesfisk på kroken, blåser upp en ballong som fästs på linan. Ballongen för nu ut betesfisken till djupare vatten. Upp mot några hundra meter driver ballongen iväg innan den smäller. Då har Milton fått en fisk på kroken. Kanske en barracuda….. Milton har åskådare som följer alla hans steg. Dom hoppas på att få ta del av den betesfisk som blir över.

 

Jag passar på att göra några kast med mitt flugspö under tiden Milton har koll på ballongen som driver längre och längre ut.

 

Det gäller att ha kraftig tafs då man försöker att få en Barracuda på kroken. Vid flera tillfällen så brister linan efter att Barracudan fått den mellan sina tänder….

 

Lämna en kommentar