Vi träffades redan klockan 06.00……. 6 stycken fiskesugna Fjällor träffas på parkeringen vid Amundsön, Göteborg, denna kalla 1 April morgon. Varm mundering har vi för det är många minusgrader som möter oss när vi stiger ur våra bilar.

Vi tar oss snabbt runt till den yttre sidan av ön, där möts vi av ett istäcke….. Finns inte någon möjlighet att ta sig till öppet vatten. Vi tar oss till den Norra delen av ön där vi finner öppna vatten ytor.

 

 

Ett glatt gäng med Fjällor……

 

 

 

Vattnet ligger blankt men isen biter sig fast i våra spöringar vilket gör det svårt att få till några längre kast ;)

 

 

Efter någon timme så värmer solens strålar. Det har börjat komma fler människor till ön som också har förhoppningar om att kroka årets första Havsöring. Linorna viner fint i luften och humöret är på topp…….

 

 

Min Danielsson rulle luftas denna underbara April dag.

 

 

 

Vi hann med en och annan fika stund oxå ;)

 

 

Böjt spö får förbli en illusion denna Havsöringspremiär…… Det var vi inte ensamma om. Det hördes inga tillrop från något håll på ön denna dag. Vi tillbringade i alla fall en underbar dag tillsammans……. Bättre lycka nästa premiär. Nu får man söka lyckan med Havsöringen på hemma plan i stället. Hoppas att Öringen håller till utanför Ammenäs i år ;)

Tack alla Goa Fjällor för denna dag :)

 

 

 

 

En kommentar till “Havsöringspremiär 2013”

  1. Lenita Olsson säger:

    Ser ut som om ni hade en toppendag fjällor! ;-) Fanns nog lite gott och varmt att klunka i sig från termosen när kylan satte till. :-)

Lämna en kommentar