Det har varit en lång resa att producera denna första DVD i serien -Walkabout-

DVD Annons

Planeringen startade för drygt 18 månader sedan då  jag bestämde mig för att besöka Nya Zeeland och prova på det mytomspunna fisket. Jag tillbringade många timmar framför datorn för att skaffa mig den teoretiska kunskap som behövdes. Jag etablerade kontakter med olika fiskeguider som skulle hjälpa mig under min vistelse i Öringsparadiset. Jag fann också en fantastisk filmare som dokumenterade mitt äventyr.

På hemmaplan har jag fått hjälp med redigering av Bengt Lundbergs videoproduktion. Det var några tuffa månader med att få tiden att räcka till. Det ägnades många timmar till att revidera och sålla i allt filmmaterial.

 

Nu börjar planeringen av nästa äventyr……. Läs mer om detta på startsidan!

Idag har jag och Bengt finlirat med musiken till min film.  Det är mycket mixande & trixande med att få allt att bli perfekt. Tur att Bengt är så tålmodig …….

 

Jag har ägnat ett stort antal timmar i grovsortering. Det finns nästan 15 timmars film och detta skall ner till 60 minuter.  Materialet har filmats av Steve Couper, Stealth Film.

 

                                            

Nedan har jag lyckats att kroka min filmkille. Blåsten var otroligt kraftfull denna dag och kameramannen stod direkt bakom mig på vindsidan……

                                                 

 

Steve Couper har en gedigen kundlista. Han har medverkat i flera välkända produktioner.


  •   Lord of The Rings
  •   Worlds Fastest Indian
  •   Peter Pan
  •   The Water Giant
  •   Discovery Channel
  •   Disney Channel
  •   National Geographic

 

Besök Steves websida.   http://www.stealthfilms.co.nz/film-services

 

 

 

Tog med mig min trogna följeslagare, Nicco & Charlie på en fiskerunda.

 

Vi hade en underbar dag. Lyckan log kort åt oss…… Lyckades att kroka en Havsöring men på något sätt så lyckades den ta sig loss. Den borde ha förstått att den inte skulle hamnat i stekpannan. Det var en liten rackare som inte höll måttet. Den hade verkligen gjort min dag om den låtit sig landas :)

 

Bättre lycka för mig nästa gång :)

 

 

Efter en underbar dag på Sportfiskemässan i Jönköping så  har jag äntligen kommit på plats i hotelletrummet. Ett kort litet inlägg måste skrivas och några goa bilder måste få sin plats på bloggen.  Har träffat så många underbara nya och gamla bekantskaper under denna dag. Timmarna har flugit iväg och jag tackar mig själv för att jag tog beslutet att tillbringa två dagar på mässan.

 

Det tog oss (har med mig Jenni & Jörgen) flera timmar innan vi kommit genom den första utställningslängan…….. Träffade underbara Fjällor i deras monter. Där var det som vanligt massa goa skratt….  Tog mig till Sportfiskarnas monter där fann jag en av mina favoritkillar, självaste Johan Klingberg.  Han visade sin nya bok, den hade jag haft äran av att redan binda lite flugor från. Fick med mig ett signerad exemplar med en personlig hälsning :)  Passade på att lämna Johan ett ex av min ”Sneak Peek Trailer” från min kommande Flugfiske film från Nya Zeeland.

 

 

Nu är det bingen som gäller. Imorgon är en ny dag……

 

Idag har jag spelat in de första scenerna i min hemma studio. Det var inledande fraser till min DVD som skall handla om Öringfisket i Nya Zeeland. Jag blev mycket nöjd.

Jag och min filmkille, Bengt, arbetar hårt med klippningen av filmen. Många timmar att gå igenom och massa fint filmmaterial att arbeta med :)

 

Rekvisitan har jag fått av Anders och Lenita…..  tycker att den passar bra in trots att det mesta kommer att handla om fiske.

 

 

 

 

 

Vi träffades redan klockan 06.00……. 6 stycken fiskesugna Fjällor träffas på parkeringen vid Amundsön, Göteborg, denna kalla 1 April morgon. Varm mundering har vi för det är många minusgrader som möter oss när vi stiger ur våra bilar.

Vi tar oss snabbt runt till den yttre sidan av ön, där möts vi av ett istäcke….. Finns inte någon möjlighet att ta sig till öppet vatten. Vi tar oss till den Norra delen av ön där vi finner öppna vatten ytor.

 

 

Ett glatt gäng med Fjällor……

 

 

 

Vattnet ligger blankt men isen biter sig fast i våra spöringar vilket gör det svårt att få till några längre kast ;)

 

 

Efter någon timme så värmer solens strålar. Det har börjat komma fler människor till ön som också har förhoppningar om att kroka årets första Havsöring. Linorna viner fint i luften och humöret är på topp…….

 

 

Min Danielsson rulle luftas denna underbara April dag.

 

 

 

Vi hann med en och annan fika stund oxå ;)

 

 

Böjt spö får förbli en illusion denna Havsöringspremiär…… Det var vi inte ensamma om. Det hördes inga tillrop från något håll på ön denna dag. Vi tillbringade i alla fall en underbar dag tillsammans……. Bättre lycka nästa premiär. Nu får man söka lyckan med Havsöringen på hemma plan i stället. Hoppas att Öringen håller till utanför Ammenäs i år ;)

Tack alla Goa Fjällor för denna dag :)

 

 

 

 

 

 

Det finns otroligt många vackra vattendrag i New Zeeland……  Här är några fina bilder…………

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kommer mera ………..

 

 

Dean Bell skall under de närmaste dagarna visa mig underbara rivers i Syd Västra delen av NZ´s södra ö. När vi tar oss fram till River X så ser vi genast fina vak i ett mycket klart vatten. Vi tar god tid på oss för att rigga mitt spö. Under tiden registrerar vi Öringens rörelsemönster. Den äter något mycket smått på ytan. Med hög frekvens visar den sig vid ytan. Den gör förflyttningar på upp mot en meter för att skaffa sig föda.

Snart vet vi hur vi skall agera för att kroka denna fina öring.

 

 

Det tar inte många kast innan jag krokar öringen med hjälp av en imitation av en Willow bugger. Storlek 20, vilket är mycket litet.

 

 

Vattenflödet denna dag låg på 14-16 kubik. Det ultimata är 6-8 kubik. För mig så såg denna River ut att vara perfekt.  Den håller upp mot 240 öringar per kilometer….. Va!  Kan inte vara sant!  Men det är det enligt Dean.  Otroliga mängder……  För oss svenskar låter det osannolikt…….

Denna dag kommer att påvisa att det verkligen finns mycket i rörelse……  Jag kommer att kroka flera Öringar, jag skrämmer många, vi passerar flera för att deras position är för svår för mig. Då kanske man kan fråga sig varför jag inte chansar med några kast. Saken är den att om jag skrämmer en fisk så är risken stor att den tar med sig fler Öringar i sin flykt. Därför så passerar man bara  och söker efter någon som står bättre placerad.

Det kommer att vara med flera riktigt goa actionscener i min film, som Ni kommer att få se framöver.

 

 

Tyvärr så blev det bara en fiskedag med Dean Bell. Nederbörden som kom under eftermiddagen och natten gjorde att Riverns karaktär förändrades drastiskt. Man kan inte tro att en förändring som denna kan ske på så kort tid. Bilden nedan är tagen  mindre än ett dygn senare. Nederbörden låg det senaste dygnet på 400 mm!!!!!  Det blev ett flöde på 170 kubik. Helt osannolikt. Vattnet steg fler meter i vissa Rivers. Vattnet blev en sörja som drog med sig allt i dess väg. På vissa ställen så förstördes betongbroar av vattenmassorna som forcerade fram.

 

 

    

Det var verkligen riktigt tråkigt att fiskedagarna med Dean behövde ställas in. Han var en riktigt go kille med mycket humor. Han hade tålamod med mig……. Han var pedagogisk…

Jag har haft tur med killarna jag träffat på Nya Zeeland. Mike Kirkpatrick guide i Nelson, Dean Bell Guide i Fjordland och Gentlemannen Steve Couper  (Filmaren) Stealth Films.

 

 

 

 

 

Den storslagna naturupplevelsen är svår att beskriva ………  Naturen är så mäktig, nästan overkligt vacker. Vattnet är kristallklart….. Öringen vakar framför oss…… Vi bestämmer oss för att bara njuta av en av världens vackraste platser.

 

 

Foto: Tom Gustavsen